Genç Başarı Vakfı Gönüllüleri için Mentorluk Eğitimi

Hayatınızda iz bırakan üç kişiyi düşünün. Nedir onların sizin için ortak özelliği?” İşte bu soru ile başladım Genç Başarı Vakfı Gönüllülerine sunduğumuz mentorluk eğitimine…

Genç Başarı Vakfı ülkemizde çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Daha lise çağındaki gençlerimizin girişimcilik refleksleri kazanmasını ve bunu gerçek bir ortamda, bir şirket kurup, yaşatıp, geliştirip sonra da kapatarak yapmalarını ve bu süreçte yaparak öğrenmelerini sağlıyorlar… Bu süreçte öğrencilere bir de mentor desteği sunuyorlar. İş hayatından gelen ve tecrübeleri ile bu gençlerin daha da başarılı olmasına destek olacak gönüllüler bu programın başarısı için vazgeçilmez bir rol oynuyorlar.

Başkanı olduğum Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi (EMCC) Türkiye olarak geçen seneden beri bu programa hem üyelerimiz arasından mentor desteği sağlıyoruz, hem de gönüllülere sunulan kısa bir mentorluk sunumunu gerçekleştiriyoruz.

Bu sene 5 Aralık tarihinde D.ream’in yeni genel müdürlük binasında son derece seçkin katılımcılarla bu çalıştayı yapmak ve bu konuda katkıda bulunma fırsatını bana sundular. Keşke bütün sunumu video’ya çekseydik. Katılımcılar o kadar bilinçliydiler ki zaten benim daha ilk soruma katılımcılardan gelen cevaplardan sonra anlatacak çok da birşey kalmadı diyebilirim…

Mentorluk

Mentorün iki temel rolü:

Değişik yaklaşımlar:

Mentorün 10 Kurumsal Rolü

Mentorluk Nedir/Ne Değildir

Mentorün Etik Duruşu

• Mentorluk yaparken mentorun sınırı, “bildiği ve deneyim
sahibi olduğu” konu olmalıdır.
• Mentor-men= ilişkisinin mahremiye=ne saygılı olmalı ve
korumalıdır
• Her men=nin farklı olduğu gerçeğinden yola çıkmalıdır
• Hangi liderlik tarzını sergilerse sergilesin, men= ile ilişkisini
saygınlık çerçevesinde yürütmelidir.

İyi Mentorün Nitelikleri

Mentorlere Tavsiyeler

Mentorde Bulunması Gereken Yetenekler

Uygun Mentor Özellikleri

Menteeler İçin Faydaları

Mentorler İçin Faydaları

Mentee’yi hazırlamak

Sürecin Anlatılması: